Ікра червона багата на вміст лецитину та вітаміни
Багата червона ікра на вміст лецитину, важливого будівельного матеріалу нервової системи організму людини. За вмістом вітамінів і їх співвідношенню ікра різних риб сімейства лососевих відрізняється. За загальним переліком вітамінів - ретинол і токоферол, В1 і В2, пантотенова і нікотинова кислоти, фолієва і аскорбінова кислоти, D - різноманітність вражає. В ікрі чавичі найвищий питома вага вітамінів і макроелементів, а завдяки підвищеному вмісту йоду і кальцифероли формується особливий смак ікри кіжуча. Нікотинова кислота в підвищеному, в порівнянні з іншими, кількості, визначає і характерну гіркуватість в ікрі нерки.
Всего комментариев: 0 | |